Detecție și semnalizare incendiu    Sistemul de detecție și semnalizare incendiu este o instalație cu rol de protecție, având scopul de a detecta și semnaliza în cât mai scurt timp posibil apariția unui început de incendiu în spatiile protejate, precum și acela de a alarma personalul aflat în zonă care pot ajuta la stingerea incendiului și la limitarea efectelor acestuia.


Un sistem de detecţie şi semnalizare a incendiilor are în componenţă următoarele elemente:

Centrala, monitorizeaza toate intrarile de la detectorii montati în incinta, sesizează orice schimbare de la condiţiile normale semnalate de acestia şi pregateste sistemul pentru a interveni prin activarea iesirilor, sirena de alarmare, etc.

Detectoarele de fum de tip optic cat si cu camera de ionizare au o gamă suficientă de răspuns, pentru a fi de folos general. Există totuşi, riscuri specifice pentru care fiecare tip de detector este în mod deosebit potrivit. (sau nepotrivit).

Detectoarele lineare sunt potrivite în cazul supravegherilor, de exemplu, a încăperilor intinse, încăperilor înalte, tunelurilor de cabluri sau a încăperilor cu un tavan cu valoare artistică şi istorică, unde detectoarele (de exemplu detectoarele de fum) nu pot fi instalate având în vedere caracteristicile clădirilor.

Detectoarele de flăcăra identifică radiaţiile vizibilă sau invizibilă a unei flăcări deschise. Pot fi utilizate radiaţia ultravioletă, radiaţia infra-roşie sau o combinaţie dintre cele două.

Declanşatoarele manuale de alarmă au în mod normal aceeaşi metodă de operare şi de preferat ar fi să fie de acelaşi tip, în cadrul aceluiaşi sistem. Trebuie ca declanşatoarele manuale de alarmă pentru sistemul de detecţie şi semnalizare incendiu să fie diferenţiate foarte clar de cele care au alte scopuri.

Sirena de incendiu exterioara  cu flash.

Sirena de incendiu interioara cu flash.


Asigurăm instalarea, punerea în funcțiune sistemelor de detecţie şi semnalizare la incendiu cu personal specializat în domeniul securității.

De asemenea oferim si servicii de mentenanta atat pentru montajele efectuate de noi, precum si a sistemelor deja instalate de catre alte societati.


Pentru detalii despre oferta completă şi personalizată Contactează-ne !